Sportsvision

Basketballspillere der misser et straffekast i de afgørende sekunder, golfspillere der konstant potter for kort, fodboldspillere der overser en fri spiller.

Det er situationer som mange kan nikke genkendende til. Mange dygtige sportsfolk mangler lige det sidste for at blive nummer ét i stedet for nummer to, fem eller seks.

Det er i de afgørende øjeblikke med stort psykisk pres og høj stressfaktor, de mister koncentration, overblik og fokus og rammer ved siden af. Dette kan skyldes, at deres samsyn (samarbejdet mellem øjnene) ikke er tilstrækkelig trænet.

Elitesportsfolk prioriterer som bekendt fysisk træning meget højt. Ofte kombinerer de tilmed træningen til deres hovedsport med styrketræning, mental træning, massage og specialkost – det hele for at blive styrket i forhold til deres hovedsport. Basketball, golf, fodbold m.v.

Men kun få elitesportsudøvere tænker på, at synet har meget stor indflydelse på, hvilke resultater de opnår. Synet spiller hovedrollen i afstandsbedømmelse, kropsbalance, fokusering, reaktionstid m.v.

Det er marginalerne, der i alle henseender tæller hos elitesportsfolk, hvis de vil se sig selv på sejrsskamlen. 80% af alle sanseindtryk opfattes af øjnene! Derfor bliver et godt samsyn reelt enhver sportsudøvers vigtigste medspiller.

Øjets muskler kan også elitetrænes! Med målrettet træning kan samsynet styrkes, hvorved sportsudøveren bliver langt mere målsikker og fokuseret.

 

Et optimalt samsyn har indflydelse på:

  • Afstandsbedømmelse / dybdesyn
  • Øjenbevægelsernes præcision
  • Balancen
  • Visualiseringen (evnen til at huske i billeder / læse spillet)
  • Koordination og reaktionshastighed
  • Koordination af øjne / hænder / fødder
  • Synets udholdenhed (vigtig for koncentrationen)
  • Det perifere syn (det syn der bruges, når der ses ud af øjenkrogen)
  • Fokuseringsevnen (øjets evne til at stille skarpt)

Siden 2004 har Team Danmark beskæftiget sig med træning af synet. Blandet brugerne er en række landshold inden for forskellige sportsgrene. Flere superligaklubber inden for fodbold har anvendt sporstvision.

Fra den mere eksklusive del af sportsverdenen kan nævnes at tennisspilleren André Agassi og golfspillerne Tiger Woods og Nick Faldo målrettet har trænet deres syn.

Sportsvision kan forbedre langt de fleste sportsudøveres resultater! Start med at få gennemført en samsynstest hos DineØjne.dk

Hvis du vil vide mere, så kontakt os her

Klinik DineØjne.dk
Cookie- og privatlivspolitik